Vásárolj még 25000 Ft értékben az ingyen kiszállításhoz.

Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes regisztrálni? Mit jelent a pontgyűjtés?

Szeretnénk értékelni a vásárlóink bizalmát, ez azon a módon tehetjük meg legkönnyebben, ha kedvezményeket adunk minden vásárlónak. Minél többet vásárolsz nálunk annál nagyobb kedvezményekben részesülsz. További részleteket a CLUB menüpont alatt találsz!

A Plant Therapy illóolajok terápiás hatásúak?

A PlantTherapy összes illóolaja 100% -ban tiszta, természetes, vegyszermentes, nem tartalmaz semmilyen adalékot, nincs hígítva. A legmagasabb minőségűek és ideálisak aromaterápiában történő alkalmazásra.

Mivel nincs olyan szervezet, amely felügyelné az illóolajok minőségét, a „Terápiás fokozat” egyszerűen marketing kifejezés. Bármely vállalat elmondhatja, hogy olajaik terápiás minőségűek. Néhány vállalat más tanúsító kifejezéseket (pl. CPTG) használ a saját belső minőségi előírásaikhoz, de az csak a saját termékeire vonatkozik. Ezeket a kifejezéseket azonban gyakran le is védi a vállalat.

A legjobb minőségű olajok keresésekor ne keressen olyan kifejezéseket, mint a „Terápiás fokozat”, mivel bármely vállalat használhatja ezt a kifejezést. Mivel az illóolajok tényleges harmadik fél általi osztályozása vagy tanúsítása nincs, a legjobb, ha olyan céget keres, amely vizsgálati eredmények és szakértők alapján biztosítja olajaik minőségét.

Néhány teszt, amely fontos az illóolaj minőségének biztosításakor, a GC / MS (Gas Chromatograph / Mass Spectrometer) és az érzékszervi teszt.
Kérjük, kattintson a (Quality )Minőség oldalára, hogy többet tudjon meg arról, hogy a PlantTherapy mit tesz azért, hogy illóolajai a legjobb minőségűek legyenek.

Használhatóak-e a Plant Therapy illóolajai belsőleg?

Magyarországon a joggyakorlat nem teszi lehetővé az illóolajok szájon át történő alkalmazását. Az Aromaterapeuták Nemzetközi Szövetsége szintén nem javasolja az illóolajok belsőleg való alkalmazását.

Ez az alkalmazási mód a francia aromaterápiában viszont ismert, de az alkalmazáshoz kötött utasítások, javaslatok orvosi diplomához kötöttek. Franciaországban kimondottan terápiás céllal, adott problémára, behatárolt időtartamra javasolják az orvosok az illóolajok belsőleges használatát, nem általánosan, nem napi szintű „fogyasztásként”.

Mi sem javasoljuk az illóolajok általános belső használatát. Az illóolajok nagyon koncentráltak és képesek súlyos károkat okozni, ha belsőleg használják őket, ha az adagolásukhoz szükséges szakértelemmel nem rendelkezik valaki. Vannak ügyfeleink, akik úgy döntenek, hogy olajainkat belsőleg is használják, mert úgy gondolják rendelkeznek a hozzá szükséges szakértelemmel.

Miért nem biztonságos egyes olajokat gyermekeken vagy azok körül használni?

Sok oka van annak, hogy egyes illóolajokat nem ajánlott gyermekeknél vagy azok körül használni. Ezen okok egy része toxicitási aggályok, káros bőrreakciók és légzési problémák. A gyermekeket nagyobb veszély fenyegeti, mert kisebbek, anyagcseréjük kevésbé hatékony, mint egy felnőtté, bőrük vékonyabb és nem olyan érett, mint egy felnőtté, és hajlamosabbak a légzőszervi problémákra. Ha meg szeretné tekinteni azoknak az olajoknak a listáját, amelyeket biztonságosan lehet használni a gyermekeknél vagy azok körül, látogasson el a KidSafe részlegünkbe.

Miért kell elkerülni bizonyos illóolajok használatát várandósság alatt?

Bizonyos illóolajokat túl erősnek tartanak a terhesség alatt történő használatra, mivel serkenthetik bizonyos hormonok termelését, méhösszehúzódásokat, esetleg vérzés okozhatnak. Mielőtt várandósan használná az illóolajokat, kérjük, forduljon orvosához vagy aromaterapeutánkhoz a dr.toth.nikoletta@planttherapy.hu emailcímen.

Hígítanom kell-e a Plant Therpy illóolajait helyi alkalmazás esetén?

Igen. Az illóolajok illékonyak, vagyis nagyon gyorsan elpárolognak. Az illóolajok hígításakor a párolgási folyamat sokkal lassabb. A hordozóolajban tud oldódni az illóolaj, így kevesebb illóolajat kell használnia. Ezenkívül a hordozóolaj terápiás előnyei gyakran növelik az illóolaj terápiás előnyeit!

Egyes illóolajok hígítatlan formában bőrirritációt is okozhatnak, mert túl erősek!

A hígítás mértékéről tájékozódjon az adott termék leírásánál!

Az illóolajok minőségét igazoló tesztekről hol tudok tájékozódni?

Minden illóolaj saját oldalán – a Teszt jelentések fül alatt – megtalálhatja az épp forgalomban lévő illóolaj minőségét és összetételét igazoló laboratóriumi vizsgálatok eredményét. Amennyiben a termék biztonsági adatlapjára kíváncsi, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi elküldjük Önnek.